«ΓΥΝΑΙΚΑ & ΣΩΜΑ» απο Γυναίκες για Γυναίκες

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018: Τρεις καταξιωμένες γυναίκες από τρεις διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς συνδιοργανώνουν την μοναδικη στο ειδος της round-table style Ημερίδα «ΓΥΝΑΙΚΑ & ΣΩΜΑ: Ιστορία, Διατροφή Ψυχολογία».

Με σκοπό να αναλύσουμε την εικόνα του γυναίκειου σώματος σήμερα σε σχέση με τη γυναίκεια ιστορία, διατροφή και ψυχολογία, θα μοιραστούμε με το γυναικείο κοινό γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη γυναικεία φύση και το σώμα, είτε αυτό μεταφράζεται σε επαγγελματική επιτυχία, οικογενειακή ευτυχία, ψυχική ηρεμία ή αυτοπεποίθηση.

 

Από Γυναίκες για Γυναίκες λοιπόν και στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια πλατφόρμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις αποτελεσματικές πολιτικές που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση και υποστήριξη της γυναίκας του σήμερα, με σκοπό να αγαπήσει το σώμα της, προκειμένου να δημιουργηθεί μακροπρόθεσμα μια δυναμική κοινότητα καλών πρακτικών για την γυναίκεια υγεία και ευεξία στην Κύπρο.

 

 

 

 

Δρ. Αννίτα ΑντωνιάδουΑρχαιολόγος – Ιστορικός / Phd.,MA.,BA.Geoarchaeology

Στην ημερίδα ΓΥΝΑΙΚΑ & ΣΩΜΑ θα συζητήσουμε μαζί ένα από τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, τη φιλαρέσκεια ανά τους αιώνες. Ποια τα πρότυπα και οι αντιλήψεις για την ομορφιά του γυναικείου σώματος στο πέρασμα των αιώνων; Η ομορφιά είναι στοιχείο του πολιτισμού μας. Είναι ένα κοινωνικό χαρακτηριστικό το οποίο έχει υμνηθεί σε όλες τις μορφές τέχνης. Από την αρχαιότητα ο υγιής σωματότυπος ποικίλει, η αυτοεικόνα όμως για τον άνθρωπο παραμένει σταθερή αξία.

 

 

 

Ιλόνα ΜαρκοσιάνΨυχολόγος / MS Applied Psychology

Στην ημερίδα ΓΥΝΑΊΚΑ & ΣΏΜΑ θα δουμε μαζί το πως γεννιέται η αντίληψη της εικόνας μας, πως το γυναικείο σώμα μεταμορφώθηκε από σύμμαχο σε εχθρό. Θα μάθουμε τρόπους να διαχειριζόμαστε τις επιρροές που συμβάλλουν στη δημιουργία της αρνητικής αντίληψης για τον εαυτό μας και θα δούμε πρακτικά, μέσα από το πρίσμα ενός ξεχωριστού θεραπευτικού μοντέλου, πως είναι εφικτό να αγαπήσουμε το σώμα μας και κατ επέκταση τον εαυτό μας, μαζί με τις ατέλειες του.

 

 

 

Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» από την Δρ. Αννίτα Αντωνιάδου (Αρχαιολόγος – Ιστορικός), κα. Άννα Κορτέση (Διαιτολόγος – Κλινικός Διατροφολόγος) και κα. Ιλόνα Μαρκοσιάν (Ψυχολόγος) στο ξενοδοχείο Elias Beach Hotel στη Λεμεσό, μεταξύ των ώρων 10π.μ. – 4μ.μ. Τελεί υπό την αιγίδα του Europa Donna Cyprus.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *